top of page
  • cozyandspirit

Az Amalfi-part felfedezésre váró kisvárosai

Ravello és Atrani az Amalfi-part két olyan hamisítatlanul tradicionális olasz kisvárosa, amelyek kissé kiesnek az érdeklődés középpontjától, a rendkívül népszerű Amalfi és Positano mellett.

Április: 18-22 °C


Étkezés olcsóbb étteremben: 3000 Ft-tól

helyi sör: 1500 Ft, cappuccino: 700 Ft


Ravello, a 365 méteres tengerszint feletti magasságával páratlan kilátást enged az alatta elfekvő Salernoi öbölre. Sokkal élvezhetőbb itt a városnézés, kevesebb turistával, mivel a város valójában nem közvetlenül az Amalfi parton található, hanem néhány mérföldre Amalfi városától, egy hegytetőn magaslik a szikrázóan kék tenger fölé. Meghitt hangulata, zegzugos utcái, festői kertjei és híres villái mind okot adnak arra, hogy ide látogassunk. A kisváros felfedezése –elveszve a szűk sikátorokban – gyalogosan a legnagyobb élmény, miközben lassan feltárul előttünk a város történelme, amely már számos ismert embert is lenyűgözött, közöttük Wagnert, aki inspirálódni járt ide. A város ékessége a két gyönyörű villa és azok kertje: a Villa Rufolo (a Rufolo család történelme a 12-13. századig vezethető vissza, a család nagyban hozzájárult Ravello felvirágoztatásához) és a Villa Cimbrone. A Villa Rufolot a központban, a katedrálistól pár lépésre találjuk, míg a Villa Cimbrone egy hegytetőre épült.

(Az emelkedők miatt Ravelloban számoljunk a sok lépcsőzéssel.)


Ravello

Atrani: Amalfi turisztikai központjához közel találhatjuk ezt az aprócska halászfalut, amely lépcsők és alagutak labirintusán keresztül kalauzolja el az ide látogatókat. Bár nagyon közel van Amalfihoz, mégis egy világ választja el őket egymástól. Olyan, mintha hirtelen kiszakadnánk Amalfi zsúfolt forgatagából és egy csendes, nyugodt oázisba csöppennénk, ahol csak néhány üzlet és étterem található.


Találhatunk itt olyan szállásokat, amelyeknek terasza csak a miénk és ahonnan páratlan kilátás nyílik az alattunk elterülő öbölre. A sok lépcsőzés miatt érdemesebb a forró nyári hónapokon kívülre időzíteni az utazásunkat.


Atrani



Commentaires


bottom of page