top of page
  • cozyandspirit

Artena, (Olaszország): A római utazásod következő állomása

Artena egy varázslatos kisváros, ami Rómától mindössze 40 km-re, azaz egy rövid, 1 óra 42 perces utazásra található. Ha tehát Rómában jártok és szeretnétek egy kicsit kiszakadni a nagyvárosi forgatagból, Artena a tökéletes választás. Artena egy igazi időutazás: a városka szűk, kanyargós utcái, középkori házai és lélegzetelállító panorámája garantáltan elvarázsol benneteket. Itt még a levegő is más: friss, tiszta, tele az olasz életörömmel.





Május-Jún: 25-26°C


Étkezés olcsóbb étteremben: 4600 Ft-tól

helyi sör: 1200 Ft, cappuccino: 500 Ft-tól


Artena területe már a római kor előtt is lakott volt, valószínűleg Krisztus előtt hat évszázaddal épültek fel az első falak.

A várost a rómaiak 404-ben lerombolták, majd a középkor hajnalán újjáépítették egy erődített vár formájában. Artena legfőbb látnivalója kétségkívül a középkori óváros, ahol az idő mintha megállt volna. Sétáljatok végig a macskaköves utcákon, nézzetek be a kis boltokba, és élvezzétek a helyi élet ritmusát.


Hogy lehet eljutni Artenába?

Budapestről Rómába 1 óra 40 perc a repülőút, majd vonattal + busszal további másfél óra Artena.


Mikor érdemes Artenába menni?

Május vége-június eleje még a főszezon előtti időszak, kevesebb a turista, viszont az időjárás már nagyon kellemes és a természet ilyenkor teljes pompájába öltözik.

Artena:















Comments


bottom of page