top of page
  • cozyandspirit

Annecy: A franciaországi Velence

Képzeld el, hogy egy meseszép városban sétálsz, ahol a középkori épületek és a virágokkal díszített hidak tükröződnek a kristálytiszta tóban. Ahol a francia konyha ínyencségeit kóstolhatod meg a hangulatos kávézókban és éttermekben. Ahol a hegyek és a természet csábítanak a kalandra és a felfedezésre. Ez Annecy, a francia Alpok gyöngyszeme.


Útitervjavaslat: Annecy-Veyrier du Lac-Perouges-Chamonix-Genf


Bp-Annecy, 1290 km, 12-13 óra

Szeptember: 18-22 °C


Étkezés olcsóbb étteremben: 4500 Ft-tól

helyi sör: 1500 Ft, cappuccino: 500 Ft


Ajánlott szállás:


Hogy lehet eljutni Annecy-be?

Autóval: Budapestről 12-13 óra vezetés. Az út során több országon is áthaladunk (Szlovákia, Ausztria, Németország, Svájc), így szükség lehet autópálya-matricákra és útdíjak fizetésére is.


Látnivalók

- Annecy óvárosa: A város történelmi központja egy romantikus hangulatú mesebeli hely, ahol a színes házak, hidak és csatornák közötti séta a macskaköves utcákon rendkívüli élmény.


- Château d’Annecy: A város fölé magasodó 12. századi kastély egykor a Savoyai grófok rezidenciája volt, ma pedig egy múzeum működik benne.


- Palais de l’Ile: Ez az egyedi épület egy apró szigeten áll a Thiou folyón, és az Annecy óvárosának jelképe. Az épületet többféle célra használták az évszázadok során, mint például börtön, bíróság vagy pénzverde. Ma egy helytörténeti kiállítás tekinthető meg benne.


- Pont des Amours: Ez a gyönyörű híd a Canal du Vassé felett ível át, és a szerelmesek kedvelt találkozóhelye. A legenda úgy tartja, ha egy pár megcsókolja egymást a hídon, szerelmük örökké tart majd.


-Jardins de l’Europe: Ez egy gyönyörű park a tó partján, ahol sétálhatunk, pihenhetünk vagy piknikezhetünk. A parkban található a város legrégebbi fája, egy 250 éves platánfa.


Gasztronómia

- Fondue savoyarde: Hagyományos alpesi étel, amely sajtot, bort és fűszereket tartalmaz. A sajtot egy fazékban felolvasztják, majd kenyérkockákat mártogatnak bele.



- Tartiflette: Ez egy másik alpesi étel, amely burgonyát, hagymát, szalonnát és reblochon sajtot tartalmaz. A hozzávalókat egy tepsiben összesütik, majd forrón tálalják.




- Crêpe: Vékony palacsinta, amelyet édes vagy sós töltelékkel kínálnak. A crêpe eredetileg Bretagne-ból származik, de ma már az egész országban népszerű desszert.


- Croissant: Híres francia péksütemény, amelyet vajjal és leveles tésztával készítenek.





Mikor érdemes menni?

Annecy-ben bármikor érdemes ellátogatni, hiszen a város minden évszakban gyönyörű. Azonban ha el szeretnéd kerülni a tömegeket és élvezni a kellemes időjárást, akkor a legjobb időpont szeptember. Ekkor már nem olyan forró az idő, mint nyáron, de még nem olyan hideg, mint télen és a hegyek elkezdenek őszi színekben pompázni.


Kiknek ajánlott:

- A természet szerelmeseinek: Annecy kiváló kiindulópont a hegyi túrákhoz, kerékpározáshoz, vízi sportokhoz vagy egyszerűen a tóparti pihenéshez. A tó és az Alpok csodálatos látványt nyújtanak és rengeteg lehetőséget kínálnak a kikapcsolódásra.


- A romantikusoknak: Annecy-t gyakran nevezik az Alpok Velencéjének, mivel a városban számos csatorna és híd található. A színes házak, a virágokkal díszített erkélyek és a középkori épületek mesés hangulatot teremtenek.


- A kultúra iránt érdeklődőknek: Annecy-ben számos múzeum, kastély, bazilika és egyéb látnivaló várja azokat, akik meg akarják ismerni a város és a régió történelmét és művészetét.


- A gasztronómia rajongóinak: Annecy-ben rengeteg étterem, kávézó és pékség kínálja a francia konyha remekeit.


Kinek nem ajánlott:

-A nagyvárosi nyüzsgést keresőknek: Annecy egy viszonylag kis és nyugodt város, ahol nincs túl sok éjszakai élet vagy bevásárlóközpont. A városban inkább a természet és a kultúra élvezete a fő vonzerő, nem a bulizás vagy a vásárlás.


-A meleg éghajlatot kedvelőknek: Annecy-ben az időjárás változékony lehet. A tó vize sem túl meleg, még nyáron sem. Aki inkább a napsütést és a forróságot szereti, annak nem ideális úti cél Annecy.


-Az alacsony költségvetésű utakat keresőknek: Annecy-ben az árak elég magasak lehetnek, főleg a szállások és az éttermek tekintetében. A város Franciaország egyik legdrágább régiójában található.


Annecy:








Comentários


bottom of page