top of page
  • cozyandspirit

Albi, Franciaország

Albi, Franciaország délnyugati részén található, a Tarn folyó partján, Toulouse-tól 80 km-re. Egy bájos kisváros, amely tele van lenyűgöző építészeti örökségekkel. A város legismertebb nevezetessége a Szent Cecília katedrális, amely az UNESCO Világörökség része, de a város gazdag történelemmel és egyedi atmoszférával bír, ami magával ragadja a látogatót. A középkori városközpont macskaköves utcái és vörös téglából épült házai visszarepítenek az időben. Albi híres szülötte Toulouse-Lautrec festőművész is, akinek életművét külön múzeumban csodálhatjuk meg.



Bp-Toulouse

 

10.28. - 11.04

 

36.697 Ft

 

 (7 éj)   



Olcsóbb szállások:

 

Ibis Albi

 

25.956 Ft/2 fő/éj

 

városközpontban

Nov. eleje:  16-17°C

3200 Ft-tól

800 Ft-tól

1600 Ft-tól

Ajánlott szállás:


53.655 Ft/2 fő/éj-től

városközpontban



Látnivalók Albiban:


Szent Cecília katedrális: A világ egyik legnagyobb téglából épült katedrálisa egyszerre lenyűgöző és különleges. A gótikus stílusban épült Szent Cecília katedrális kívülről erődítményszerű, belépve azonban a falak belső díszítései és freskói elvarázsolják az embert. A hatalmas templom egyik legérdekesebb része a Last Judgement freskó, amely a középkori vallási művészet egyik csúcspontja.

Toulouse-Lautrec Múzeum: Henri de Toulouse-Lautrec, a híres posztimpresszionista festő itt, Albiban született és a múzeum az ő életművének legnagyobb gyűjteményét tartalmazza.

Vieux Albi – az óváros: Albi óvárosa egy igazi középkori ékszerdoboz, ahol minden sarkon újabb felfedeznivaló vár. A macskaköves utcák és a középkori vörös téglából épült házak mesébe illő hangulatot kölcsönöznek a helynek. Érdemes órákon át barangolni és elveszni a történelmi utcák labirintusában, ahol a helyi piacokon és üzletekben autentikus francia termékeket vásárolhatunk.

Pont Vieux – Az öreg híd: Ez a 11. századi híd nemcsak Albi egyik legikonikusabb látványossága, de csodás kilátást is biztosít a városra és a Tarn folyóra. A hídról készített képek szinte minden Albiban készült fotóalbum kötelező elemei. A nyugodt vízen visszatükröződő katedrális és az óváros látványa különleges vizuális élményt nyújt és tökéletes hely egy sétára vagy akár egy kis piknikre is a part mentén.

Berbie palota és kertjei: Ez a lenyűgöző épület valaha a püspökök rezidenciája volt, ma pedig a Toulouse-Lautrec Múzeumnak is otthont ad. A palota mellett található Berbie kertjeiben gyönyörűen rendezett francia stílusú parkokban lehet sétálni, miközben a Tarn folyóra nyíló panorámában gyönyörködhetünk.

Canoe-kirándulás a Tarn folyón: Az aktívabb utazók számára fantasztikus élmény lehet a kenuzás a Tarn folyón.


Hogy lehet eljutni a Albiba?

Budapestről 2,5 óra Toulouse, onnan pedig 1 óra 8 perc vonattal Albi.


Albi:














Comments


bottom of page