top of page
  • cozyandspirit

A sokszínű Málta





Mdina

Mdina hosszú ideig Málta fővárosa volt, ma a legkisebb helyi tanácsa, és csupán az erődített várost foglalja magában. Lakossága mindösszesen 243 fő. Citta Vecchia, azaz Csendes Város néven is emlegetik. Hangulatos középkori város, szűk sikátorokkal, fő látványossága a Szent Pál katedrális. Több középkori palotát, egy karmelita templomot is találunk itt barangolásaink során. Igazi időutazás az itt eltöltött idő. Különleges hangulatát még jobban élvezhetjük, ha este látogatunk el ide, amikor még csendesebb a város és a gáz lámpák fényében még inkább találónak tűnik majd a Csendes Város elnevezés.

Medina


Dingli Sziklák

A Bahrija és Mungar közötti több mint 2 kilométeres szakaszon lenyűgöző égbe nyúló sziklákat találunk, káprázatos látványban lehet részünk, ha itt csodáljuk meg a naplementét. A Szent Mária Magdolna kápolnát is érdemes meglátogatni, amely Málta legmagasabb pontján áll. Ha piknik csomaggal készülünk, a kápolna melletti padokon a naplementét csodálva elfogyaszthatunk egy pohár bort is, pár falat kíséretében.

Szent Mária Magdolna Kápolna Dingli Sziklák, naplemente


Marsaxlokk


Marsaxlokk ez a sajátos hangulatú halászfalu elsősorban a forgalmas halász kikötőjével vívta ki a figyelmet, a számtalan színes halászcsónak adta színkavalkád meglehetősen elbűvölő látvány. Vasárnap a halpiac miatt jóval nagyobb a nyüzsgés itt, mint a hét többi napján, úgyhogy aki nem kimondottan friss halat vásárolni jön, annak érdemesebb más napokon felkeresni ezt a rendkívül bájos falut.

Marsaxlokk

ความคิดเห็น


bottom of page