top of page
  • cozyandspirit

A nyugalom és béke oázisa Balin: Jatiluwih

Bali kétségkívül egyik leglenyűgözőbb látnivalóját a sziget rizsteraszai szolgáltatják. Ezek ugyan nem a tengerpart mentén találhatóak - tehát a sziget belsejébe kell utaznunk, ha erre az élményre vágyunk - de mégis megéri felfedezni ezeket a háborítatlan békét és nyugalmat sugárzó területeket. Nekünk európaiaknak különösen szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak ezek a teraszos buja, elképesztően zöld, pálmafás rizsföldek, ahol az élet soha nem áll meg. Bali rizsteraszai közül Jatiluwih kiemelt figyelmet érdemel, főleg azért is, mert a turisták előszeretettel az insta fotózások miatt inkább a Tegalalang rizsteraszt részesítik előnyben, bár az utóbbi időben már kezdtek felfigyelni a jatiluwih-i teraszra is, szóval ha még szeretnénk abban a formájában látni, amiben még teljesen élvezhető élményt nyújt ez a természeti csoda, igyekeznünk kell. Jatiluwih az UNESCO Világörökség részét képezi.


Április: 28-31 °C


Étkezés olcsóbb étteremben: 700 Ft-tól

helyi sör: 800 Ft, cappuccino: 700 Ft-tól


Ajánlott szállás: Bhuana Agung 10.489 Ft/2fő/éj

A Bhuana Agung Hotelt, a rizsteraszok bejáratánál találjuk, bizonyos szobákból hihetetlen panorámával a rizsteraszokra. Bár a szobák berendezése alapvetően egyszerű, de a teraszokról élvezhető kilátás Bali egyik legszebb látványával ajándékoz meg és még a rizsteraszok gyönyörű napfelkeltéjét is megcsodálhatjuk a saját teraszunkról. A hotelnek saját étterme is van, ahol a reggelit szolgálják fel, illetve a nap többi részében is étkezhetünk itt. Az étterem terasza közvetlenül a rizsföldekre néz.


Hogy lehet eljutni Balira?

Budapestről repülővel, Qatar légitársasággal, egy átszállással Dohában, vagy Turkish Airlines-szal, isztambuli átszállással.


Mikor érdemes menni?

A Jatiluwih rizsteraszokat érdemes február-május, illetve szeptember-november közötti (betakarítást megelőző) időszakban meglátogatni, ilyenkor élvezhetjük ki igazán a vibráló zöld teraszok látványát.


Jatiluwih:


Kiknek ajánlott?

- Természetrajongóknak: A Jatiluwih rizsteraszok tökéletes választás a természet szerelmeseinek.

- Fotósoknak: A teraszok lenyűgöző látványt nyújtanak, ami tökéletes fotózási lehetőséget kínál. A zöld rizsföldek, a kék ég és a távoli hegyek mind hozzájárulnak a tökéletes kép elkészítéséhez.

- Kalandkeresőknek: A területen számos túraútvonal található, amelyek a rizsföldeken keresztül vezetnek.

- Nyugalomra vágyóknak: A Jatiluwih rizsteraszok távol esnek a turisták által leginkább látogatott helyektől, így ideális helyszínt jelentenek azok számára, akik szeretnének elmenekülni a tömegtől és élvezni a csendet


Kiknek nem ajánlott?

- Városi élet rajongóinak: A Jatiluwih rizsteraszok távol esnek a városi élettől. Ha valaki a pezsgő városi életet, a szórakozóhelyeket és a bevásárlóközpontokat részesíti előnyben, akkor ez a hely nem neki való.

- Kényelmes utazóknak: Ezen a területen nincsenek luxusszállodák, csak egyszerű szállások, illetve étteremből is csak néhány áll rendelkezésre, valamint boltok, bevásárlási lehetőségek sincsenek igazán.













Comments


bottom of page