top of page
  • cozyandspirit

Lakóautó: ha a biztonság miatt aggódnál

Updated: Jan 21, 2022


Felmerülhet még az a kérdés is, hogy mennyire biztonságos a lakóautózás. Ha betartjuk az alapvető szabályokat, miszerint kétes környéken nem parkolunk vagy lehetőség szerint olyan parkolóban állunk meg, ahol van másik lakóautó (a lakóautós közösség rendkívül összetartó) is, nem nagyon érhet kellemetlen meglepetés.

(Értelemszerűen az autóban nagy értékű dolgokat nem érdemes otthagyni, főleg nem szem előtt.) Ha ennek ellenére még mindig aggódnánk a biztonság miatt, érdemes beszerezni olyan riasztó eszközöket, amelyek birtokában, nyugodtabban hagyjuk magára autónkat, ezek lehetnek akkumulátoros nyomkövetők, többféle szenzorral, napelemmel. Minél többet használunk, annál nagyobb a biztonsági faktorunk, főképp ha ezeket még mechanikus védelemmel is kibővítjük.

Lakóautónkban lehet, hogy szűkösek a lehetőségeink, kicsi a hely, kényelem szempontjából pedig le kell adnunk az igényeinkből, de ha kinyitjuk mini otthonunk ajtaját, akkor a lábaink előtt hever az egész világ, még hozzá úgy, hogy a világnak mindig más és más panorámája adja a háttér díszletet a reggeli kávénk mellé.

Szinte biztosan garantálható, hogy a lakóautós utazás nem egy emlék lesz a sok közül, ezekre az élményekre másképp emlékezünk. Sőt, nagyon sokan beleszerelmesednek ebbe az utazási formába olyannyira, hogy később már nem is akarnak másképp utazni. Azok, akiknek mindez az életformájává, szenvedélyévé válik, akár dolgozhatnak is a lakóautóból, a kalandor természetűek pedig idénymunkákat vállalhatnak, ott ahol épp tartózkodnak egy ideig.


Természetesen ennek az utazási formának számos hátulütője is van, a kisebb lakóautókba nem mindig fér bele egy zuhanyozó, így a zuhanyozást egy zuhanyfüggöny segítségével a hátsó ajtóknál kell megoldani, ez a nyári melegekben még teljesen rendben van, de 20 fok alatt ez a fajta zuhanyozás már nem ad kimondottan spa élményt. Mivel a rendelkezésre álló helyünk nagyon kicsi, ezért érdemes mindent elpakolni, főleg ha az autó mozgásban van, különben hatalmas káosszal találjuk szemben magunkat rövid idő alatt. A lakóautós létforma azonban cseppet sem antiszociális tevékenység, rengeteg ismerettségre, akár örök barátságokra is szert tehetünk utunk folyamán.

Comments


bottom of page