top of page
  • cozyandspirit

A Keresztapa film rajongóinak: Szicília, Savoca

A középkori kisváros elsősorban arról híres, hogy itt forgatták a A Keresztapa című film jó részét, illetve a mostanában vetített A Fehér Lótusz sorozat néhány részét is.

Április: 17-18

Étkezés olcsóbb étteremben: 3.200 Ft-tól




Savoca meglátogatásával letérhetsz a tipikus kitaposott turistaútvonalakról és megismerheted a hamisítatlan Szicília egy szeletét.


A város Cataniaból könnyen megközelíthető, (1 órás út), de Taorminához meg közelebb van. (Taorminát nem érdemes a nyári szezonban meglátogatni, mert az egyik legturistásabb város Szicíliában). Ha áprilisban érkezünk ide, még a szezon előtt lesz lehetőségünk Savocát felfedezni. Egy napos túra keretében is meglátogatható, de ha igazán át akarunk lényegülni és kicsit belesimulni a helyiek életébe, akkor érdemes több napot is eltölteni itt. Ha lazulni vágyunk, csatlakozhatunk az aperol fröccsöt kortyolgató helyiekhez a főtéren.


Meglátogathatjuk a forgatási helyszíneket és felfedezhetjük a régi templomokat, illetve barangolhatunk Savoca rendkívül hangulatos utcáin, csak úgy cél nélkül. Savoca elhelyezkedése miatt pompás kilátás nyílik a környező vidékre és a tengerre.











Comments


bottom of page